Als je je huis verduurzaamt en dit meefinanciert, zetten wij het geld dat daarvoor bestemd is in het duurzaamheidsdepot. Hier lees je hoe dat werkt.
Het duurzaamheidsdepot in 3 zinnen
- In het duurzaamheidsdepot zetten we het bedrag dat je energiebesparende maatregelen wilt treffen voor het verduurzamen van je huis.
- De kosten voor bijvoorbeeld zonnepanelen betaal je uit je duurzaamheidsdepot.
- Ga je (nog) iets aan je huis verbouwen dat niet perse gericht is op het verduurzamen van je huis? Bijvoorbeeld die gave betonvloer of nieuwe keuken? Dan kunnen we hiervoor een bouwdepot openen.
Het kan dus soms zo zijn dat je een bouwdepot én een duurzaamheidsdepot hebt. Handig toch? Want zo houd je het kostenplaatje scherp. Tip: Via MijnObvion kun je tussentijds op elk moment het saldo bekijken.
Energielabel en extra lenen
Ben je van plan om energiebesparende voorzieningen in je woning te gaan aanbrengen? Dan is het goed om te weten dat je op basis van het energielabel van je woning meestal extra kunt lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. Bijvoorbeeld € 20.000 extra voor energielabel E, F, G. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Je adviseur kan je hier alles over vertellen.
Facturen declareren? Eenvoudig via MijnObvion
De betaling van de facturen regel je zelf online via MijnObvion. Eenvoudig en handig. Je hoeft alleen de kopie van de factuur of kassabon te uploaden. Wij regelen de rest.
Heb je nog geen account? Binnen 1-2 minuten kun je zelf een MijnObvion account maken.
Hoe werkt het?
Vanuit het saldo van je duurzaamheidsdepot betalen wij dus de facturen die je tijdens het verduurzamen van je woning krijgt. Bij nieuwbouw aan de hoofdaannemer, bij een verbouwing aan jezelf. Wat moet je doen als de verbouwing klaar is? Dat lees je hieronder.
Fijn dat je meteen een account voor MijnObvion wilt maken. Jouw hypotheekgegevens moeten dan eerst in onze systemen zijn verwerkt.
Wacht daarom tot je onze welkomstmail hebt ontvangen. Dit is meestal een week nadat je de hypotheekakte bij de notaris hebt getekend.
Over het saldo van je duurzaamheidsdepot krijg je een rentevergoeding.
Hoogte rentevergoeding
- Woon Hypotheek: rentevergoeding die gelijk is aan de rente die je betaalt voor de hypotheek. Heb je meerdere leningdelen? Dan ontvang je een rentevergoeding die is gebaseerd is op het gewogen gemiddelde van de afzonderlijke leningdelen (exclusief overbruggingskrediet).
- Compact, Basis of Obvion Hypotheek: rentevergoeding die 1% lager is dan de rente die je betaalt over de hypotheek. Heb je meerdere leningdelen? Dan ontvang je een rentevergoeding die is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de afzonderlijke leningdelen (exclusief overbruggingskrediet) verminderd met 1%.
Duur maandelijks rentevergoeding
- Woon Hypotheek:
- bestaande bouw: maximaal 12 maanden
- nieuwbouw voor hypotheekaanvragen vanaf 16 september 2024: maximaal 24 maanden (voor hypotheekaanvragen tot 16 september 2024 blijf de maximale duur 12 maanden) - Compact, Basis of Obvion Hypotheek:
- bestaande bouw: maximaal 24 maanden
- nieuwbouw: maximaal 24 maanden
Vanaf het moment dat je duurzaamheidsdepot is geopend, mag dit maximaal 2 jaar lopen. Voor nieuwbouw hypotheekaanvragen vanaf 16 september 2024 geldt een looptijd van maximaal 3 jaar.
Soms staan we een langere looptijd toe. Een eventuele verlenging kun je ons aanvragen. Je moet dan enkele vragen beantwoorden zodat we jouw aanvraag kunnen beoordelen.
Ben je klaar met de verbouwing? Gebruik dan onderstaand formulier om het aan ons door te geven. Dan kunnen wij het duurzaamheidsdepot sluiten.
Geld over op je duurzaamheidsdepot?
Soms blijft er geld over als alle facturen zijn betaald. Dat geld gebruiken we altijd als extra vergoedingsvrije terugbetaling op het leningdeel waar dit duurzaamheidsdepot aan is gekoppeld.
Vermeld in onderstaand formulier op welk leningdeelnummer de extra terugbetaling moet plaatsvinden (het leningdeelnummer zie je in MijnObvion).
- Gegevens
- Bedankt
Veelgestelde vragen over bijvoorbeeld factuurbetalingen
Zonnepanelen, isoleren, warmtepomp of....?
Welke duurzame mogelijkheden zijn er voor jouw woning? Wat kosten ze en wat kun je aan energiebesparing verwachten? Is er subsidie mogelijk? De homeQgo huisscan geeft je binnen 2 minuten inzicht. Dat wil je zien.
Andere populaire items
Het einde van het jaar is een drukke tijd voor jou en voor ons. Houd daarom rekening met de verwerkingsdatums die we in november én december hanteren om jouw wijzigingsverzoek (bijvoorbeeld extra terugbetalen of declaratie voor bouwdepot) nog dit jaar te kunnen afhandelen.
Het einde van het jaar is een drukke tijd voor jou en voor ons. Houd daarom rekening met de verwerkingsdatums die we in november én december hanteren om jouw wijzigingsverzoek (bijvoorbeeld extra terugbetalen of declaratie voor bouwdepot) nog dit jaar te kunnen afhandelen.